ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!

     Υγιεινά banana splits

 Τα παιδιά συνήθως εντυπωσιάζονται από τα πολλά χρώματα, οπότε αυτό το σούπερ απλό απογευματινό είναι ιδανική λύση να φάνε το φρούτο τους.

Υλικά: 1 μπανάνα, μισό γιαούρτι, αμύγδαλα, κάσιους, σταφίδες, blueberries αποξηραμένα, γκοτζι μπέρι και πολύχρωμη τρούφα για το πασπάλισμα.

          Ομμμμμ...ελέτα!!!

Από τα πιο γρήγορα κι εύκολα πιάτα, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Ιδανική και για μεσημεριανό αλλά και απογευματινό.

Υλικά: 2 αυγά, 1 πιπεριά κόκκινη, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (και λιγότερο), 2 φέτες ανθότυρο

Εκτἐλεση: ρίχνουμε σ᾽ένα αντικολλητικό σκεύος 1 κ.γ. λάδι καρύδας και στη συνέχεια όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί λίγο η πιπεριά και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί. Ελέγχουμε τακτικά, ώστε να μην καεί.

              It's pizza time

  Οφείλω να ομολογήσω πως είναι η πρώτη φορά που κάνω πίτσα, αλλά έγινε πεντανόστιμη. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή κι έχει ως εξής:

Υλικά για ζύμη: 3,5 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), 1 φακελάκι μαγιά, 1κ.γ. αλάτι, 1κ.γ. ζάχαρη, 6κ.σ. ελαιόλαδο, περίπου 2 ποτήρια χλιαρό νερό

Υλικά για πίτσα: 10 ντοματίνια, 2 πιπεριές κόκκινες, ελιές όσε θέλετε, σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, μοτσαρέλα

Εκτέλεση: ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μια λεκάνη μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ενώ ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Μόλς τελειώσουμε, βάζουμε τη ζύμη σ᾽ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα. Μόλις φουσκὠσει, την απλώνουμε σ᾽ένα ρηχό ταψί με τα δάχτυλα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


  Σπιτικά σοκολατάκια      γάλακτος

Η κόρη μου λατρεύει τη σοκολάτα, όπως σχεδόν όλα τα παιδιά. Επειδή αποφεύγω να της δίνω οτιδήποτε περιέχει συντηρητικά, η συνταγή αυτή με βγάζει ασπροπρόσωπη.

Υλικά: 300γρ. κουβερτούρα χύμα, 130 ml κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα καθαρισμένα.

Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφού λιώσει, ρίχνω τα αμύγδαλα και ανακατεύω καλά. Μ ένα κουτάλι πέρνω μια γεμάτη ποσότητα από το μίγμα και το ρίχνω σε αντικολλητικό χαρτί, όπως φαίνεται στην εικόνα. Γίνονται μικρά σοκολατάκια. Τα αφήνω να κρυώσουν σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. 

                Μηλόπιτα

Είναι η πιο απλή εκδοχή μηλόπιτας χωρίς να υστερεί καθόλου σε γεύση. Κάθε άλλο... Από τις πιο μυρωδάτες και νόστιμες συνταγές.

Υλικά: 4 μεσαία μήλα, 1,5 κούπα αλεύρι, μισή κούπα βρώμη, μισή κούπα καστανή ζάχαρη, μισή κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο, 1κ.γ. κανέλα.

Εκτέλεση: Ρίχνω σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα. Προσθέτω το βούτυρο αφού λιώσει και ανακατεύω με το κουτάλι καλά. Γίνεται ένα μίγμα  σαν τριμμένο μπισκότο. Σ᾽ένα γυάλινο σκεύος ( ή τάπερ) βάζω τα κομμένα σε λεπτές φέτες μήλα αφού πρώτα το έχω βουτυρώσει. Ρίχνω από πάνω το μίγμα και ψήνω για 20 με 30 λεπτά στου 180.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε